گیاه به لیمو

333/99 1399/12/10 یافته علمی 52 امتیاز کار گروه

میانگین امتیاز کاربران 0

افزودن به علاقه مندی 0

بازدیدکنندگان 3

دیدگاه ها 0

همرسانی 0

جزییات یافته علمی

زمینه :

گلخانه گل وگیاه زینتی

منبع یافته علمی :

• به لیمو -. دانشنامه رشد. • به لیمو-. سایت آفتاب، ۲۹فروردین ۱۳۸۵. • خواص گیاه دارویی به لیمو - طرز تهیه دمنوش به لیمو. کشت کالا، 13 اسفند 1393 • .http://database.irandoc.ac.ir • www.mdplant.blogfa.com • www.aftab.ir • www.darmangaronline.com

چکیده :

به لیمو ،گیاهی دارویی و معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. نام علمی این جنس به افتخار دکتر اوگوست لیپی، طبیعیدان ایتالیایی که در قرن هفدهم میلادی به آمریکای جنوبی مسافرت نموده و این نبات را با خود به اروپا برده، Lippia گذارده شده است. این درختچه بومی آرژانتین و شیلی است. ولی امروزه به علت زیبایی و عطر دلپذیری که دارد در بیشتر کشورها پرورش داده می شود. در ایران این گیاه در استان های شمالی و باغ ها کشت می شود.ب ه لیمو درختچه ای است خزان پذیر از خانواده ی شاهپسند است. برگ ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است. در زمینه ی کشت و کار این گیاه اطلاعات بسیار محدودی موجود است. تکثیر به لیمو به آسانی و در تابستان بوسیله ی قلمه زدن شاخه ها و یا خوابانیدن آنها در زمینهای قابل نفوذ و مرطوب صورت می گیرد. بهتر است جهت ریشه دار شدن قلمه ها، آنها را مدتی در زیر سایبان قرار دهیم. . ضمناً چون این گیاه در مقابل حرارت حساسیت دارد آبیاری زمین زراعتی مخصوصاً در فصول گرم امری الزامی است. تکثیر به وسیله قلمه زدن بدین صورت است که شاخه های جوان گیاه را که در آغاز رویش طولی دارند از ساقه قطع می کند و پس از جدا نمودن برگها آنها را به صورت قلمه در آورده و در نهالستان که زمین آن قبلاً آماده گردیده، می کارند توسط آبیاری که بطور مرتب از قطعه زمین نهالستان بعمل می آید، قلمه ها تدریجاً در پائیز ریشه دار می شوند و بر اثر رشد و نمو آمادگی انتقال به زمین زراعتی را پیدا می کنند. زمین زراعتی باید کم و بیش آفتابگیر و قابل نفوذ و دارای رطوبت کافی باشد و قبلاً آنرا به عمق 50 - 40 سانتی متر بخوبی شخم زده باشند. در غیراینصورت ریشه های گیاه نمی توانند به سهولت در داخل خاک نفوذ کرده و رطوبت لازم را بدست آورند. نوشیدن دم کرده گیاه به‌لیمو به عنوان آرام بخش رفع تپش قلب، درمان سرماخوردگی و سرفه ، ضد نفخ، درمان سرگیجه، تقویت معده، تقویت حافظه، التیام سردردهای یک طرفه و میگرن استفاده می شود. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن کاربرد دارد. موارد احتیاط : در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین طی دوران بارداری و شیردهی می بایست از مصرف مقادیر زیاد به لیمو اجتناب نمود.

مستندات :

جهت دانلود ورود / ثبت نام نمایید
همرسانی

دیدگاه ها