جایگاه شهرستان سوادکوه در تولید محصولات و غذای سالم با نگاهی به ظرفیت ها، چالش ها و پیشنهادات علمی و عملی

439/00 1400/01/17 مقالات علمی 53 امتیاز کار گروه

میانگین امتیاز کاربران 5

افزودن به علاقه مندی 0

بازدیدکنندگان 3

دیدگاه ها 0

همرسانی 0

جزییات مقاله

زمینه :

فعالیتهای پژوهشی

محل انتشار مقاله :

همایش / کنگره داخلی

نام نشریه :

دومین سمینار ملی امنیت غذایی

چکیده :

کشاورزی متداول یا فشرده بر مبنای استفاده حداکثری از ظرفیت های تولید و مصرف بی رویه مواد شیمیایی اعم از انواع کود و سموم و بکارگیری بیش از حد ماشین آلات کشاورزی بنا شده است، که بدلیل خسارات وارده به چرخه محیط زیست و بروز انواع آلودگی های آب، خاک ، افزایش هزینه ها و ناپایداری در تولید محصول در درازمدت با افت عملکرد و افزایش هزینه ها روبه رو است. امروزه سیستم های جایگزین نظیر کشاورزی زیستی و کشاورزی پایدار کم نهاده بسرعت در حال گسترش می باشد. در کشاورزی پایدار کم نهاده توجه به کاربرد حداقل نهاده های ورودی در جهت رسیدن به حداکثر تولید و کمترین اثر زیان آور بر محیط زیست و با بهینه سازی استفاده از منابع و ترکیب مناسب اجزائ مختلف یک نظام زراعی و باغی نظیر گیاهان، حیوانات، خاک، اقلیم و انسان که بیشترین اثرات همیاری دو جانبه نسبت به هم را دارند، مورد توجه قرار دارد. شهرستان سوادکوه با 75/8 درصد مساحت استان مازندران بر دامنه جنوبی سلسله جبال البرز قرار دارد. شرایط توپوگرافی منطقه سبب ایجاد دو منطقه مجزا شده بطوریکه در شمال منطقه شیرگاه و دهستان کسلیان دارای آب و هوای معتدل و مرطوب خزری و در جنوب دهستان راستوپی و ولوپی دارای آب و هوای سرد و کوهستانی شده که موجب گشته بیش از 36 نوع محصول زراعی و باغی در این شهرستان تولید گردد، که بیش از 65 درصد مجموع تولیدات آن جزوئ محصولات سالم و عاری از باقیمانده مواد شیمیایی می باشد. بدون شک وجود شرایط آب وهوایی متفاوت و تنوع محصول و استفاده از ظرفیت های دانشگاهی با وجود چندین گرایش کشاورزی و منابع طبیعی در سطح شهرستان و نیروهای فعال در این بخش می توان این شهرستان را جزوئ مناطق اصلی تولید محصول و غذای سالم به حساب آورد. در این مقاله سعی بر آن است که ضمن معرفی انواع محصولات سالم و میزان تولیدآن در شهرستان ، به ظرفیت ها و مشکلات پرداخته شده و با ارائه راهکارهای علمی و عملی به گسترش هرچه بیشتر تولید محصولات سالم و کمک به پایداری در تولیدات کشاورزی با حفظ منابع آب ، خاک و تنوع زیستی و افزایش سلامت جامعه با مصرف غذای سالم و در نهایت بهبود اقتصاد خانوار کشاورز به گسترش این شیوه کشت و کار کمک نمود.

متن کامل مقاله :

ورود / ثبت نام
همرسانی

دیدگاه ها