اثرات مصرف غیر اصولی کودهای شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست و به خطر انداختن امنیت غذایی در آینده

440/00 1400/01/17 مقالات علمی 57 امتیاز کار گروه

میانگین امتیاز کاربران 5

افزودن به علاقه مندی 0

بازدیدکنندگان 2

دیدگاه ها 0

همرسانی 0

جزییات مقاله

زمینه :

فعالیتهای پژوهشی

محل انتشار مقاله :

همایش / کنگره داخلی

نام نشریه :

دومین سمینار ملی امنیت غذایی

چکیده :

در سالهای اخیر با افزایش رشد جمعیت مساله تامین غذا و دستیابی به امنیت غذایی برای همه افراد جامعه مشهودتر گشته و تلاش و فعالیت مستمر دولتها را برای رفع کمبودها و تامین مایحتاج غذایی در پی داشته است. بالا بردن مقدار تولید مواد غذایی با افزایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با توجه به محدودیت هایی که در منابع آبی ،خاک و امکانات اقتصادی و همچنین روند تغییر کاربری اراضی وجود دارد بسیار دشوار می باشد. روندی که تناسب بین افزایش جمعیت و تقاضای غذا ، در سالهای اخیر بخصوص پس از انقلاب سبز را برقرار کرده افزایش تولید در واحد سطح یا همان افزایش عملکرد بوده که کاربرد سموم و انواع کودهای شیمیایی را به دنبال داشته است. مصرف کود در ایران 5/1 درصد بیشتر از دیگر نقاط جهان است. با توجه به عناصر موجود در ماده غیر موثر کودهای شیمیایی از جمله نیترات و کادمیوم می توان بروز آلودگی و مشکلات زیست محیطی ناشی از ورود بیشتر از حد مجاز این عناصر به خاک ،آب ، گیاه و نهایتا به چرخه غذایی انسان ، را در نتیجه مصرف طولانی مدت انتظار داشت. نگاهی به آمارها نشان می دهد که 50 درصد کودهای شیمیایی مصرفی ایران در استان های مازندران ، گلستان ، گیلان و دشت مغان بوده که سبب گشته تا 90 درصد انواع سرطانهای گوارشی و تنفسی در سطح کشور نیز در این مناطق گزارش گردد. توجه به جلوگیری از مصرف غیر ضروری کودهای شیمیایی و استفاده از روشهای جایگزین تغذیه خاک و گیاهان و تلاش در جهت حذف بقایای کودها و سموم شیمیایی در محصولات تولیدی از مهمترین برنامه های بخش کشاورزی در حال حاضر و آینده می باشد.

متن کامل مقاله :

ورود / ثبت نام
همرسانی

دیدگاه ها